• BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Tüm babaların Babalar Gününü kutluyor, vefat eden tüm babalara Allah'tan rahmet diliyoruz.

VEFALILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

• BAŞARILAR DİLİYORUZ

15-16 Haziran 2019 tarihinde sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

VEFALILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

• RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Bayramınızı  en  iyi  dileklerimizle  kutluyor,  Sağlıklı , mutlu  ve  eğlenceli

Bir  bayram  geçirmenizi  temenni  ediyoruz.

VEFALILAR  DERNEĞİ  YÖNETİM  KURULU

• BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Vefa Lisesi Müdür Yardımcısı  Ahmet Kazanasmaz' ın annesi vetat etmiştir.Cenazesi Şanlıurfa' dan Kaldırılacaktır.Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

• BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

1976-1977 dönem mezunumuz ,Yönetim Kurulu üyemiz İbrahim Ethem Tiryaki'nin kayınpederi İsmet Çavuşoğlu vefat etmiştir.Cenazesi 25.05.2019 (Cumartesi ) ikindi namazı Avcılar-Firuzköy Camii'nden kaldırılacaktır.Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

buton-01     buton-02     buton-03     buton-04     buton-05

Vefa Lisesi Tarihçesi

Osmanlı İmparatorluğunda 18. yüzyıla kadar eğitim, mahalle mektebi, medrese gibi klâsik eğitim kurumlarında yapılmıştır. Ancak, 18. yüzyılda askeri yükseköğretim kurumlarıyla modern eğitim hayatı başlamıştır. 19. yüzyılda düzensiz bir biçimde ilköğretim alanında sıbyan mektepleriortaöğretim alanında rüşdiye (ortaokul) idadi (lise) ve sultanî (lise+yüksekokul) olmak üzere çeşitli modern eğitim kurumları kurulmuştur. Kurulan ilk askerî idadî Kuleli Askerî İdadisi (1845) ilk öğretmen okulu Darülmuallimin (1848) (Çapa’daki Öğretmen Lisesi) ve ilk Sultanî Galatasaray Sultanisi (1868)’dir. Modern yükseköğretim kurumları ise Mülkiye Mektebi, Hukuk Mektebi ve Tıbbiye Mektebi gibi bağımsız okullardı.

• Okulumuz