VEFA LİSESİ 145. YIL BOZA GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Eğitim tarihimizin ilk Türkçe eğitim yapılan sivil lisesi Vefa Lisesi’nin 145. kuruluş yılı 7 Mayıs Pazar günü lisemizde coşku ile kutlandı. Binlerce mezunumuzun katıldığı tören saat 13.30’da okul bahçesinde Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç ve Okul Müdür V. Banu Kayacan’ın Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlandı. Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve vefat eden Vefalılar anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Vefa Marşı büyük bir heyecan ve coşku ile söylendi.

Bahçedeki törenden sonra Konferans Salonundaki programa geçildi. Mezunumuz ünlü sunucu Orhan Ertanhan’ın sunduğu program, Okul Müdür V. Banu Kayacan’ın konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç ve Vefa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Yusuf Öztiryaki; Vefalı olmanın anlamı, okula sahip çıkmanın gereği üzerinde durdular ve Beyoğlu İstiklal Caddesinde yapılmakta olan Muhittin Gelgin Vefalılar Evi inşaatının tamamlanması için yardım istediler ve son olarak Hacıbekir Lokumları sahibi mezunumuz Doğan Şahin’in 50 bin lira katkıda bulunduğunu açıkladılar. İnşaatı yürüten değerli mezunlarımız Nejat Çebi ve Fırat Hıncal, Vefalılar Evi inşaatının aşamaları ve son durumu hakkında görsellerle bilgi verdiler. Tören anında 2017 yılında okulumuza toplam 172 bin 500 lira katkıda bulunan mezunumuz ünlü televizyon programcısı ve yazar Uğur Dündar, yıllardır baskı işlerimizi ücretsiz yapan Cem Ofset Sahibi Dr. Oktay Duran, bugüne kadar inşaata en büyük maddi yardımı yapan Berkman Gürses, Boza günlerimizin gönüllü sponsoru Vefa Bozacısı Sadık Vefa ve Vakıf Başkanı Yusuf Öztiryaki Vefalılar Evi inşaatına yardımcı olacaklarını açıkladılar.

Törende okula yaptıkları değerli katkılardan dolayı Uğur Dündar, Sadık Vefa, Berkman Gürses, Dr. Rüstem Eyüboğlu, Karadeniz Holding ve Özalp Birol’a birer şükran plaketi takdim edildi. Daha sonra ayrı bir törenle plaketleri takdim edilen 1966-1967 mezunu 50 yıllıklar sahneye davet edildi ve onlar adına bir konuşma yapıldı. Programın son bölümünde Müzik Öğretmeni Hakan Akın ve Vefa Lisesi Müzik Grubu katılanlara mini bir konser verdi. Daha sonra Boza ikramına geçildi.

Yıllardır birbirini göremeyen Vefalıların buluşma coşkusuna, okulun sınıf ve koridorlarının gezilmesine ve anıların bir defa canlanmasına ortam hazırlayan 145. Yıl Boza Günü, bir yıl sonraki Boza Gününde buluşma dilekleriyle sona erdi.